Czy ktoś zna prawa w GA dotyczące odsłoniętych opon? Myślałem o zakupie poszerzeń błotników metalcloak.
Limit podniesienia zawieszenia w Georgii wynosi 2 cale!!!!!!!! WOW!Przepisy dotyczące podnoszenia w Georgii | Zasady modyfikacji pojazdów Błotniki i chlapacze są wymagane tylko w pojazdach użytkowych.
To, co powiedział. Pracuję w organach ścigania od około 24 lat w dwóch różnych gminach w Georgii i nigdy nie zadzieraliśmy z zmodyfikowanymi Jeepami ani innymi podniesionymi/obniżonymi pojazdami.Jeżdżę jeepami od 20 lat w GA i nie mam żadnych problemów z organami ścigania. W tym w niektórych gminach znanych z tego, że są pułapką na dochody.
Przepisy dotyczące przyciemniania szyb w Georgii były kiedyś takie, ale już nie. Jeśli jeździsz w Georgii z szybami poniżej limitu prawnego, nie ma znaczenia, jaka tablica rejestracyjna jest z tyłu. Możesz otrzymać wezwanie.Ustawy stanowe, takie jak te omawiane, generalnie dotyczą tylko pojazdów zarejestrowanych w danym stanie. Mogę jeździć moim Jeepem podniesionym o 4 cale w Georgii, ponieważ w Kansas nie ma limitu podniesienia zawieszenia o 2 cale, tak jak w Georgii. A stany dawno temu zgodziły się akceptować wzajemne regulacje, z pewnymi wyjątkami, tak jak wtedy, gdy staliśmy się krajem składającym się z suwerennych stanów. Teraz mówimy o pojazdach prywatnych, a nie komercyjnych i nie o innych prawach i przepisach, takich jak ukryte noszenie broni itp.
J
W pobliżu mam dealera z rzędem podniesionych Wranglerów tuż przed frontem, na których nic nie siedzi na mniej niż 35 calach z podnośnikami 3-4". Nie sądzę, żeby było tu zbyt wielu LEO, którzy chcieliby zatrzymywać zmodyfikowane pojazdy... Przynajmniej mam taką nadzieję.Uważam to za interesujące, ponieważ codziennie widzę zupełnie nowe Wranglery, które zostały zmodyfikowane o 3-4" przez dealerów na placach.