Jeep Wrangler Forum banner

Gruzja - przepisy dotyczące opon

19K views 13 replies 12 participants last post by  mikewheel  
#1 ·
Czy ktoś zna prawa w GA dotyczące odsłoniętych opon? Myślałem o zakupie poszerzeń błotników metalcloak.

#4 ·
Ogólnie rzecz biorąc, nie sądzę, żeby ludzie byli zatrzymywani tylko dlatego, że ich opony wystają. Moje wystają trochę i nie zostałem zatrzymany. Jeśli ktoś zostanie zatrzymany z powodu brawurowej jazdy lub przekroczenia prędkości, wówczas mogą zostać dodane takie kwestie, jak osłona opon.

#8 ·
Jeżdżę jeepami od 20 lat w GA i nie mam żadnych problemów z organami ścigania. W tym w niektórych gminach znanych z tego, że są pułapką na dochody.
To, co powiedział. Pracuję w organach ścigania od około 24 lat w dwóch różnych gminach w Georgii i nigdy nie zadzieraliśmy z zmodyfikowanymi Jeepami ani innymi podniesionymi/obniżonymi pojazdami.

#9 ·
Ciągle jeżdżę do moich teściów w Brunswick, GA bez żadnych problemów... Mój Jeep jest seryjny, ale 33's mojego Quigley Van wystają trochę. Lokalna policja zatrzymała się tylko po to, żeby zapytać mnie o vana, kiedy go zaparkowałem... chciał takiego, żeby zabrać swoją rodzinę na plażę!

#10 ·
Ustawy stanowe, o których się powszechnie dyskutuje, dotyczą zazwyczaj tylko pojazdów zarejestrowanych w danym stanie. Mogę jeździć moim Jeepem podniesionym o 4 cale w Georgii, ponieważ w Kansas nie ma limitu podniesienia zawieszenia do 2 cali, tak jak ma to miejsce w Georgii. A stany dawno temu zgodziły się akceptować wzajemne regulacje, z pewnymi wyjątkami, tak jak wtedy, gdy staliśmy się krajem składającym się z suwerennych stanów. Teraz mówimy o pojazdach prywatnych, a nie komercyjnych i nie o innych prawach i przepisach, takich jak ukryte noszenie broni itp.

#11 ·
Ustawy stanowe, takie jak te omawiane, generalnie dotyczą tylko pojazdów zarejestrowanych w danym stanie. Mogę jeździć moim Jeepem podniesionym o 4 cale w Georgii, ponieważ w Kansas nie ma limitu podniesienia zawieszenia o 2 cale, tak jak w Georgii. A stany dawno temu zgodziły się akceptować wzajemne regulacje, z pewnymi wyjątkami, tak jak wtedy, gdy staliśmy się krajem składającym się z suwerennych stanów. Teraz mówimy o pojazdach prywatnych, a nie komercyjnych i nie o innych prawach i przepisach, takich jak ukryte noszenie broni itp.

J
Przepisy dotyczące przyciemniania szyb w Georgii były kiedyś takie, ale już nie. Jeśli jeździsz w Georgii z szybami poniżej limitu prawnego, nie ma znaczenia, jaka tablica rejestracyjna jest z tyłu. Możesz otrzymać wezwanie.

Limit prawny dla przyciemniania szyb to 32% przepuszczalności światła.

#13 ·
Uważam to za interesujące, ponieważ codziennie widzę zupełnie nowe Wranglery, które zostały zmodyfikowane o 3-4" przez dealerów na placach.
W pobliżu mam dealera z rzędem podniesionych Wranglerów tuż przed frontem, na których nic nie siedzi na mniej niż 35 calach z podnośnikami 3-4". Nie sądzę, żeby było tu zbyt wielu LEO, którzy chcieliby zatrzymywać zmodyfikowane pojazdy... Przynajmniej mam taką nadzieję.

#14 ·
Przepisy dotyczące podnoszenia pojazdów w Georgii wydają się być dość szalone. A przynajmniej to, co o nich wygooglowałem. Spód twojego pojazdu nie powinien być nawet na określonej wysokości nad ziemią, co nie jest dużo powyżej standardu, jeśli w ogóle. Savannah to moje rodzinne miasto i wierzę, że pomiędzy podniesionymi ciężarówkami, super swampers i podniesionymi, kolorowymi suburbiami z lo-pro i brzmiącymi jak walenie w metalowy kosz na śmieci, powinno być dobrze. Jeśli policjant zatrzyma cię za to, że twój pojazd jest za wysoki lub opony nie mają wystarczającego prześwitu, to prawdopodobnie ma problemy z kimś i chce się na kimś innym wyładować, albo nie ma zbyt wiele innego zajęcia.