Jeep Wrangler Forum banner

Jak otworzyć zablokowaną pokrywę konsoli

17K views 16 replies 15 participants last post by  Old Dogger  
#1 ·
Właśnie kupiłem '98 Sport, który ma konsolę środkową z zamykaną pokrywą. Niestety mechanizm blokujący jest uszkodzony i nie mogę otworzyć pokrywy, aby wyjąć zamek. Poprzedni właściciel wiedział o tym, ale powiedział, że po prostu nigdy z niego nie korzystał. Jakieś sugestie, jak to otworzyć z jak najmniejszymi uszkodzeniami?

#2 ·
Przeprowadź wiertło przez środek. Bęben wypadnie i będziesz mógł go otworzyć. Potem wystarczy znaleźć nowy zespół zatrzasku. Muszę znaleźć taki dla mojego.

#4 ·
Zanieś to do ślusarza... otworzy to w kilka sekund

#9 ·
Obróci się z pewnym majstrowaniem przy kluczu. Sprężyna jest oczywiście pęknięta lub jej brakuje. Chcę tylko otworzyć to bez uszkadzania konsoli lub pokrywy. Nie jestem zainteresowany wkładaniem w to dużo wysiłku (jazda do ślusarza), ale nie wiedziałem, czy istnieje jakiś "sposób", aby to otworzyć. Jeśli wszystko inne zawiedzie, zastosuję metodę "chwyć i otwórz" i będę mieć nadzieję na najlepsze. Jestem pewien, że w środku ukryty jest wszelkiego rodzaju cenny skarb...lol.

#16 ·
Podnieś to trochę, a następnie wsuń tam palec i dotknij klinowej części, aby ją zwolnić. Zrobiłem to już wcześniej. Przyjaciel pokazał mi, jak łatwo było się tam dostać. Dlatego zamykam cenne rzeczy w schowku, a nie w konsoli środkowej.
Dzięki! Zadziałało! Właśnie to zrobiłem i od trzech dni dostaję świra! Jesteś najlepsza Tamatha

#15 ·
Życie jest o wiele mniej stresujące, gdy nic się nie blokuje! Zamek w mojej konsoli środkowej działa, ale ktoś wyrwał śruby ze strony zawiasu... Prawdopodobnie po tym, jak zmęczyli się majstrowaniem przy stronie zamka podłokietnika. Otwory na śruby w plastikowej pokrywie są zrujnowane. Nie mogę nic włożyć, aby ponownie przymocować pokrywę do zawiasu. Nie jestem gotowy wydać $$ na nową pokrywę w tej chwili.

Zamek w schowku w desce rozdzielczej blokuje się i odblokowuje, ale mogę go otworzyć, gdy jest zablokowany, po prostu pociągając za klamkę. Nie zostawiam nic wartościowego w TJ.

Z tego, co widziałem przy otwieraniu zablokowanego schowka, wygląda na to, że powyższa rada powinna dość łatwo dostać się do zablokowanej konsoli.