Jeep Wrangler Forum banner

Chodzi o czerwone haki holownicze

20K views 27 replies 15 participants last post by  zerocherokee  
#1 ·
Przyjaciel entuzjasta Jeepa w moim rodzinnym mieście kupił swojej żonie Rubicon Hard Rock.
Postanowiłem więc go podrażnić.

Image

Możesz nie mieć 49 000 $ na nowego Hardrocka, ale prawdopodobnie możesz uzbierać wystarczająco dużo na puszkę czerwonej farby. Czarne haki holownicze OE zostały usunięte i pomalowane najpierw białą farbą, aby farba Chrysler Flame Red z Summit Racing była jaśniejsza. Pomalowałem również pojedynczy hak holowniczy w tylnym zaczepie. Moje jedyne modyfikacje.

#10 ·
Czy czarne przednie haki są łatwo zdejmowane i jak? Zainteresowany zrobieniem moich do mojego czarnego JK z 2016 roku.
Są 2 sposoby na zrobienie JK
1) Zakleić taśmą wokół haka i przygotować/pomalować.
2) Zdemontować zderzak i haki oraz przygotować/pomalować.

Zrobiłem #2, z perspektywy czasu zrobiłbym #1 :)

#12 ·
Zakładam, że kiedy mówisz „przygotować”, masz na myśli zmatowienie powierzchni, nałożenie najpierw białego, a następnie płomiennej czerwieni pędzlem, aby zapobiec rozpyleniu, jeśli wybierasz opcję 1. (A może zakleić szerzej i użyć sprayu?) Dzięki za radę!

#13 ·
Zakładam, że kiedy mówisz o przygotowaniu, chodzi o zgrubienie powierzchni, nałożenie najpierw białego, a następnie płomiennej czerwieni pędzlem, aby zapobiec rozpryskowi, jeśli wybierasz opcję 1. (A może zakleić szerzej i użyć sprayu?) Dzięki za radę!
Zgadza się; szlifowanie, czyszczenie, podkład, malowanie. Dużo gazet i taśmy i powinno być dobrze.

Użyłem sprayu, nie mogę się wypowiedzieć na temat efektów pędzla. Wyobrażam sobie, że trudno jest dotrzeć do dolnej strony haczyków za pomocą puszki, więc pędzel może działać lepiej.

#14 ·
To naprawdę daje mi pomysł!! Naprawdę podobały mi się (zazdrościłem) warianty Trailhawk w Cherokee i Renegade, więc to da mi przynajmniej te charakterystyczne czerwone haki.

Czy ktoś zna historię, która za nimi stoi? Czy jest powód, dla którego są czerwone, czy to tylko dla designu? Zazwyczaj Jeep ma jakąś historię lub uzasadnienie, dlaczego coś jest zaprojektowane w określony sposób. Ktoś wie?

#17 ·
Przyjaciel entuzjasta Jeepa w moim rodzinnym mieście kupił swojej żonie Rubicon Hard Rock.
Postanowiłem więc pociągnąć go za język.

Image

Możesz nie mieć 49 000 $ na nowego Hardrocka, ale prawdopodobnie możesz uzbierać wystarczająco dużo na puszkę czerwonej farby. Czarne haki holownicze OE zostały usunięte i pomalowane najpierw białą farbą, aby farba Chrysler Flame Red z Summit Racing była jaśniejsza. Pomalowałem również pojedynczy hak holowniczy w tylnym zaczepie. Moje jedyne modyfikacje.
Dzięki Mad_Mac! Ukradłem stronę z twojej książki, ale zdecydowałem się na zielony zamiast czerwonego, aby pasował do mojego motywu! Jak myślisz, jak wyszło? Mam kilka zdjęć więcej w moim linku w mojej sygnaturze

[URL="https://postimg.cc/image/5egucsvup/]
Image
[/URL]

#22 ·
Dzięki Mad_Mac! Ukradłem stronę z twojej książki, ale zdecydowałem się na zielony zamiast czerwonego, aby pasował do mojego motywu! Jak myślisz, jak to wyszło? Mam jeszcze kilka zdjęć w moim linku w mojej sygnaturze

[URL="https://postimg.cc/image/5egucsvup/"
Image
[/URL]
Podoba mi się to dopasowanie kolorów, może zrobię to samo z Baby Blue.