Niedawno podniosłem swojego jk za pomocą liftu dystansowego, a jakość jazdy jest taka sama jak w oryginale, jednak czy istnieje sposób na poprawę komfortu, ponieważ moja żona narzeka na sztywność jazdy? Wcześniej mieliśmy wygodną Mazdę cx7.
Standardowe amortyzatory w Jeepach są naprawdę dobre dla standardowego zawieszenia. Kupno nowych amortyzatorów będzie naprawdę trudne do zauważenia różnicy podczas jazdy po mieście. Oczywiście producenci amortyzatorów powiedzą ci coś innego.Co powiesz na regulowane amortyzatory; jak seria Ranch 9000?
Hahaha, racja?Try driving a TJ for a week. She will never complain again.
Moje pierwsze pytanie brzmi: jak duży lift? ...Niedawno podniosłem mojego jk za pomocą podnośnika dystansowego, a jakość jazdy jest taka sama jak w oryginale, jednak czy istnieje sposób na poprawę komfortu, ponieważ moja żona narzeka na sztywność jazdy, mieliśmy kiedyś wygodną Mazdę cx7.
2,25" to dużo dystansu ... czy to na wierzchu OEM 0,5" gumowego izolatora sprężyny? Czy zainstalowałeś dłuższe łączniki stabilizatora? Powiedziałem sobie, żeby nigdy nie przekraczać 1,25" - 1,50" przy użyciu dystansów i zawsze używać fabrycznego gumowego izolatora sprężyny. Możesz rozważyć zestaw sprężyn Rubicon Express 2,5" z izolacją gumową OEM. Zainstaluj również łączniki stabilizatora o odpowiedniej długości i regulowane amortyzatory Rancho RS9000 z ustawieniem na "1" i jestem przekonany, że uzyskasz znacznie lepszą jazdę po drodze.Cóż, jeśli chodzi o podnoszenie, to 2,25 cala z przodu i 1,5 cala z tyłu, ponieważ przód w moim jeepie jest znacznie niższy.
Spróbuję 28 psi i zobaczę, czy są jakieś zmiany. Jeśli chodzi o żonę, zaparkuję jk na tydzień i użyję mojego starego yj, żeby dać jej znać, jak sztywny jest jeep![]()
roflCzy byłoby łatwiej po prostu zastąpić żonę?
Zastanawiam się tylko... :whistling:
Ile mil ma JK?Niedawno podniosłem mojego jk za pomocą podnośnika dystansowego, a jakość jazdy jest taka sama jak w oryginale, ale czy istnieje sposób na poprawę komfortu, ponieważ moja żona narzeka na sztywność jazdy, wcześniej mieliśmy wygodną Mazdę cx7.
Myślę, że widzę tu pewien wzórIle mil ma JK?
Amortyzatory pomagają, zwłaszcza nasze regulowane, RS9000XL.
Nie jesteś z nich zadowolony, zwróć je w ciągu pierwszych 90 dni, aby otrzymać zwrot pieniędzy...
Zawieszenie Rancho: Gwarancja i gwarancja jazdy
Nawiasem mówiąc, monotube będzie miał bardziej stabilną jazdę.
Czy rubi był 2-drzwiowy czy 4-drzwiowy?Pomyślałam, że skoro żadna z kobiet się nie odezwała, to ja to zrobię.
Kiedy pojechaliśmy na jazdę próbną seryjnym rubiconem w salonie, NIENAWIDZIŁAM go!!! To było najgorsze uczucie w historii. Chciałam powiedzieć Mike'owi, żeby nie kupował jeepa, ale wiedziałam, że to jedyne, czego chciał.
Kiedy odebraliśmy jego JKU, jazda była ZUPEŁNIE inna niż w rubiconie. Nie mogłam uwierzyć, jak bardzo się różniła. Zakochałam się! Tak bardzo, że teraz chcę własnego!
Jeździłam nim w standardzie przez około tydzień i zmieniłam na opony 33". Żadnej zauważalnej różnicy w jeździe. Nadal wygodnie. Następnie dodałam podnośnik teraflex 2,5" i amortyzatory rancho 9100. Nadal jeździ się jak marzenie, z wyjątkiem sytuacji, gdy idioci przepompowują opony podczas ich rotacji lub gdy zapomni wyregulować amortyzatory po jeździe w terenie. :facepalm: Ale w ciągu pierwszych pięciu mil wiesz, że czas je zmienić z powrotem i jest to wystarczająco łatwe.
Przysięgłam, kiedy dostałam swojego odyssey exl, że nigdy nie będę chciała niczego innego, chyba że będzie to model touring. Ale teraz, kiedy zobaczyłam, jak wygodnie może jeździć jeep i mogłam jeździć w piasku cukrowym, nie mogę się doczekać, aż dostanę własnego. Uwielbiam móc widzieć ponad innymi samochodami, a stalowe zderzaki sprawiają, że czuję się bezpieczniej. Mieszkamy w West Palm Beach i mamy tu połowę roku "snowbirds" i potrzebujemy dodatkowej ochrony! :rofl:
Mam nadzieję, że uda ci się rozwiązać problem z jeepem, aby twoja żona zakochała się w nim tak samo jak ty. Ale wtedy lepiej bądź gotowy kupić jej własnego! To uzależnia! :hide:
Dlatego Cadillaki są takie płynne?Naprawdę dobra jazda we wszystkich warunkach wymaga niskiej masy nieresorowanej. To kwestia fizyki i nie da się tego uniknąć. Oczywiście miękkie amortyzatory, niskie ciśnienie w oponach, opony o niskim zakresie obciążenia, wyższe ścianki opon, miękkie sprężyny itp. pomogą, ale przy wszystkich innych czynnikach równych, jazda może być znacznie lepsza przy mniejszej masie nieresorowanej. Oznacza to lżejsze opony i/lub koła. Może to być najłatwiejszy sposób na osiągnięcie największej poprawy.
Springtail Wiem, że odbiegam od tematu, ale musiałem po prostu powiedzieć wow, miałem Suzuki tak jak na twoim zdjęciu z awatara, to był najlepszy 4x4 jaki kiedykolwiek miałem, oczywiście przed moim JK, ale chciałbym znowu mieć jeden z nich.Szczęśliwa żona = Szczęśliwe życie
Po prostu mówię
Doc