Używałem tego kilka lat temu z dobrym skutkiem. Zamierzam spróbować naprawić nim mój uszkodzony kolektor wydechowy.
Obejrzałem wiele recenzji na Youtube z niewielkim sukcesem. Użyłem go kilka lat temu i się pienił, zrobiłem to ponownie i zadziałało.Mam nadzieję, że to się uda, Jon. Byłbym zainteresowany zobaczeniem twoich wyników.
Przez lata podejmowałem wiele prób bez powodzenia (podgrzewanie wstępne, zakrywanie i napełnianie gazem, fazowanie pęknięcia, mig, tig, stick itp. itd.).
Powinieneś był zaoferować wczoraj, a dałbym ci swój adres!:happyyes:Żeby nie wchodzić ci w drogę, ale biorąc pod uwagę nakład pracy, kupiłbym nowy kolektor... można go dostać za mniej niż 100 dolarów pod drzwi
Te "te małe pomarszczone rzeczy" to złącza elastyczne. Jeep dodał je około 1997 roku po wszystkich problemach, jakie mieli z pękaniem wczesnych kolektorów. Są dobrą rzeczą, ponieważ pozwalają na pewną elastyczność podczas nagrzewania i chłodzenia.Przyglądam się systemowi Banks 51327 Torque Tube, kosztuje 400 dolarów, a Dorman 200 dolarów, w zasadzie.
Moje przemyślenia
Gięcie trzpieniowe kontra gięcie kompresyjne, wszyscy zgadzają się, że trzpieniowe jest właściwym rozwiązaniem, prawda? Cóż, te małe pomarszczone rzeczy w dorman MUSZĄ być gorsze dla sygnału wydechowego niż gięcie kompresyjne.
Wiem, że 4.0 nie jest potęgą mocy, właśnie dlatego myślę, że powinienem zachować każdą przewagę, jaką mogę.
Nienawidziłbym wydać 200 dolarów i żałować tego.
Dorman 674-196What is the part number on the dorman you're looking at?
My dorman is all mandrel bent
Cóż, jeśli ten pęknie, może przykleić naklejkę na pęknięcie!Za swoje 400 dolarów nie dostaniesz nic więcej, oprócz naklejki bankowej....