Jeep Wrangler Forum banner

Monitorowanie martwego pola

14K views 8 replies 8 participants last post by  MotorCityJK  
#1 ·
Przyglądałem się systemowi monitorowania martwego pola Goshers na rynku wtórnym. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z instalacją tego systemu? Wygląda na to, że instalacja w Jeepie może być dość prosta. Jakieś przemyślenia?

#2 ·
Nigdy wcześniej nie słyszałem o takim zestawie na rynku wtórnym. Chociaż mój przyjaciel ma jednego z nowych Rav4, które mają tę funkcję i wydaje się to całkiem fajne.

Nie wiem jak wy, ale może coś takiego osiąga ten sam pomysł i moim zdaniem jest ogólnie lepsze, ponieważ mogę "widzieć" samochód w martwym punkcie. Mocuje się je bardzo mocną dwustronną taśmą i można je znaleźć w każdym lokalnym sklepie.

#3 ·
^^^ To.

Mam kamerę cofania w moim Odyssey i kiedyś używałem tych małych lusterek w naszym jeepie, założyłem zestaw tych lusterek w moim Odyssey. Używam tych lusterek częściej niż kamery cofania. (Kamera w Odyssey z 2009 roku jest NAPRAWDĘ niskiej jakości.)

Spróbuj lusterek martwego pola! Jeśli nie działają, wydasz tylko około 6,00 USD...

#4 ·
Consumer Reports przeprowadził w zeszłym miesiącu krótką recenzję. Wygląda na to, że działało dobrze, chociaż dawało dużo fałszywych alarmów i nie ma integracji z czujnikami prędkości, aby wyłączać się podczas jazdy z prędkością parkingową.

Testowanie powindykacyjnego systemu ostrzegania o martwym polu w samochodzie

Całkiem fajne. Chociaż podobają mi się wypukłe lusterka zamieszczone powyżej.

#7 ·
Tak, mam małe wypukłe lusterko i działa całkiem dobrze. Miałem system martwego pola w moim starym samochodzie i moja żona chciała wiedzieć, czy mogę go zamontować w Jeepie. Zrobiłem wyszukiwanie i znalazłem ten system Goshers. Wydaje się, że jest łatwy w instalacji w Jeepie. Niezbyt pomocny na szlakach, ale może być miły dla codziennego kierowcy!

#8 ·
Około rok temu odkryłem, że przez cały czas, kiedy jeżdżę, źle ustawiałem lusterka boczne. Kiedy już je odpowiednio wyregulowałem, nie mam już martwego pola (a dokładniej, mam martwe pole, ale jest ono w miejscu względem Jeepa, które nie jest niebezpieczne). To o tym mówi: Jak: Dostosuj swoje lusterka, aby uniknąć martwych pól - Funkcja - Car and Driver, ale oto proces, którego faktycznie używam:

1.) Strona kierowcy - usiądź w normalnej pozycji za kierownicą, a następnie pochyl głowę w lewo, aż moja skroń dotknie szyby drzwi kierowcy. Następnie wyreguluj lusterko kierowcy poziomo tak, aby ledwo widać było bok Jeepa, a pionowo tak, aby horyzont był wyśrodkowany w moim widoku.
2.) Strona pasażera - usiądź w normalnej pozycji za kierownicą, a następnie pochyl ciało w prawo, aż znajdę się jak najbliżej linii środkowej Jeepa. Następnie wyreguluj lusterko kierowcy poziomo tak, aby ledwo widać było bok Jeepa, a pionowo tak, aby horyzont był wyśrodkowany w moim widoku.
3.) przełącz sterowanie lusterkami elektrycznymi w pozycję neutralną, aby się nie poruszyło.

Jak wspomniano w artykule, jest to zupełnie inny widok drogi w lusterkach w porównaniu do tego, co było wcześniej, ale stwierdzam, że po bokach, bez obracania głowy, „martwe pole” ma teraz w przybliżeniu rozmiar Smarta (tj. jeśli jest większe, zobaczę przynajmniej część innego pojazdu w widzeniu peryferyjnym lub w lusterku). Technicznie rzecz biorąc, istnieje również martwe pole daleko, daleko z tyłu, ale jest ono na tyle daleko, że tak naprawdę nie stanowi problemu.

Sposób, w jaki wcześniej regulowałem lusterka (i o ile wiem, wydaje się, że wszyscy inni tak robią, ponieważ za każdym razem, gdy wsiadam do innego pojazdu, wydają się one tak wyregulowane) - usiądź normalnie, a następnie wyreguluj oba lusterka tak, aby krawędź twojego własnego pojazdu była ledwo widoczna na krawędzi lusterka. Nigdy więcej dla mnie!

#9 ·
Nie jestem pewien, jak dobrze by to działało. Wygląda na to, że są to czujniki ultradźwiękowe (jakie można zobaczyć w systemach wspomagania parkowania i systemach automatycznego parkowania Forda). Większość OEM Blind Spot i Cross Path jest oparta na radarze.