Jeep Wrangler Forum banner

[Edycja: Mam 4.88] Czy będę żałował 4.88 na 35s? Możliwość 37s również.

24K views 77 replies 31 participants last post by  TerryC6  
#1 ·
Mogę dostać dobrą ofertę na 4.88 ultimate Dana 44. Nie 4.56. Jeśli będę jeździł na 35s z 4.88, czy będę tego żałował? Naprawdę nie chciałbym, żeby moje MPG niepotrzebnie spadło. Wiem, że dla niektórych osób to nie ma znaczenia, ale dla mnie ma. Często jeżdżę w terenie, ale większość czasu spędzam na autostradzie, żeby dostać się w miejsca, gdzie mogę jeździć w terenie. To również mój codzienny kierowca.

#2 ·
Zakładam, że wiesz, że potrzebujesz tych samych biegów w obu osiach. Mam codzienny samochód z 2013 roku i ulepszyłem przełożenia do 4,88, aby jeździć na BFG 35s (właściwie 34s). W mieście MPG tak naprawdę się nie zmieniło. Na autostradzie wynosiło około 14 mpg przy około 75 mph. Jeśli jechał wolniej przy 65 mph, mpg wzrastało do prawie 16. Sprawdziło się dobrze zarówno w terenie, jak i poza nim. Teraz, gdy zainstalowano 37-calowe Nittos, żałuję, że nie wybrałem 5,13s.

#4 ·
Jeżdżę 4,88 s z oponami Kenda klevers 35x10,50. Przełożenia są krótkie, ale dla mnie nie za krótkie. Mam drążek zmiany biegów i autostrada wydaje mi się w porządku. Nigdy nie muszę redukować biegów na wzniesieniach ani przy wyprzedzaniu. Zawsze jest moc. Czasami mogę też ruszyć z 2 biegu.

Jazda w terenie jest również świetna z niższymi przełożeniami. Pracuję z domu, a mój Jeep to moja zabawka, ale i tak jeżdżę nim przez większość czasu. Nie uważam, że przełożenia 4,10 są dobre z oponami 35. Wiem to, ponieważ miałem je w moim Rubiconie, zanim zamieniłem je na 4,88. Tolerancyjne to najlepszy opis. Wybierz przełożenia 4,88 i nie oglądaj się za siebie. Jeśli w pewnym momencie przejdziesz na 37, przełożenia będą do zniesienia, ale będą działać, inaczej niż w przypadku 4,10.

#5 ·
Ponieważ jesteś w dwudrzwiowym i jest on lżejszy niż czterodrzwiowy, 4.88 powinny być w porządku dla 37, pod warunkiem, że nie jesteś na dużej wysokości i utrzymujesz swój Jeep lekki. Mam 5.13 w moim czterodrzwiowym, który waży około 6100 funtów, kiedy ostatnio go ważyłem przed założeniem 37 i cieszę się, że wybrałem 5.13. To tylko moje zdanie. Powodzenia z budową.

#9 ·
Mam
3.8 i 3.6 to jabłka i pomarańcze. Nie wiem, co ma OP.

Ogólnie rzecz biorąc, trudno jest przesadzić z 3.8, jeśli masz opony ponadgabarytowe, zwłaszcza jeśli masz AT. Nie schodziłbym poniżej 5.13 z 35s, 4.88 z 34s, 4.56 z 33s itp.
Mam 3.6. Czuję, że 4.56 powinno być dobrym wyborem do jazdy zarówno na 35s, jak i 37s, nie chcąc, aby mój Jeep był sportowy, tylko aby uzyskać go w idealnym zakresie obrotów na autostradzie

#16 ·
Po prostu kup przełożenie, które chcesz i dostosuj swój styl jazdy, aby zmaksymalizować przebieg. Nadal uważam, że 4,88 to lepszy wybór, jeśli 37s są w Twojej przyszłości, zwłaszcza że nie masz skrzyni rozdzielczej Rubicon i dużo mówisz o rozładunku. Jeśli przebieg jest dla Ciebie ważny, realistycznie powinieneś trzymać się 35s i przełożeń 4,56. W 2-drzwiowym modelu nadal pozwoli Ci to pokonać prawie wszystkie trasy, które kiedykolwiek będziesz chciał pokonać, z dobrymi umiejętnościami i obserwatorem.

• Like
Reactions: AustyPosty
#19 ·
Nowy tutaj
Zastanawiałem się nad tym samym. Mam Rubicona 13 jku i mieszkam w rejonie gór Boston w północno-zachodnim Arkansas. Jeep ma zderzaki, wyciągarkę, wszystkie dodatkowe osłony, progi, podnośnik High Lift, listwę świetlną. Miałem 35 i szybko je zdjąłem z powodu ciągłego redukowania do 3 biegu nawet na autostradzie.
Skłaniam się ku 4:88 z 35, ponieważ ciągłe redukowanie doprowadza mnie do szału. Jeżdżę głównie po wiejskich autostradach i drogach, ale uwielbiam agresywne trasy i dwa razy w miesiącu muszę jechać 70 mil na godzinę przez kilka godzin na autostradzie. Czy 4:88 byłoby dobrym rozwiązaniem?
Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana

#21 ·
Nowy tutaj
Zastanawiałem się nad tym samym. Mam 13 jku rubicon i mieszkam w rejonie gór Boston w północno-zachodnim Arkansas. Jeep ma zderzaki, wyciągarkę, wszystkie dodatkowe płyty ślizgowe, suwaki, podnośnik High Lift, listwę świetlną. Miałem 35 i szybko je zdjąłem z powodu ciągłego redukowania do 3 biegu nawet na autostradzie.
Skłaniam się ku 4:88 z 35, ponieważ ciągłe redukowanie doprowadza mnie do szału. Jeżdżę głównie po wiejskich autostradach i drogach, ale uwielbiam agresywne trasy i dwa razy w miesiącu muszę jechać 70 mil na godzinę przez kilka godzin na autostradzie. Czy 4:88 byłoby dobrym rozwiązaniem?
Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana
4.88 byłyby idealne dla Twojego Rubiego. Kilka lat temu zmieniłem przełożenia w moim 13 JKUR z 35 i wybrałem 4.88. Jeżdżę codziennie po autostradach i codziennie osiągam prędkość 70+ mil na godzinę, a także pokonuję spadek i wzniesienie o wysokości 2600 stóp, odbierając i odwożąc dzieci. Gdybym jeździł tylko po mieście, a nie po autostradach, być może wybrałbym 5.13, ale 4.88 są idealne dla 35 z wszelkiego rodzaju wzniesieniami lub górami, a następnie autostradą. Mój JKU fabrycznie miał 4.10, więc 4.56 nie miałoby większego sensu. Powodzenia, zmiana przełożeń to jedna z tych rzeczy, które chciałbyś zrobić wcześniej.

I witamy w WF!

#27 ·
4.88 i 35 są w porządku. Przy 70 mph prawdopodobnie obracasz się z prędkością 2800 obr./min. z automatyczną skrzynią biegów i około 150 mniej z manualną. Jeździłem cały dzień z prędkością 80 mph w lecie i pojazd nigdy się nie skarżył. Teraz, gdy mam 37, mam 2500 obr./min i jestem o około 1 mpg wyżej, ale w górach jest o wiele trudniej.

Do wiadomości: Najwyższe mpg, jakie kiedykolwiek uzyskałem, to 4,88 i 35, niewiele poniżej 21 mpg. Ograniczenie prędkości 55 mph, prawie bez wiatru i to było tam, był to wiatr z tyłu. I o wiele łatwiej było jeździć manualem.

#29 ·
4.88 i 35 są w porządku. Przy 70 mph prawdopodobnie obracasz się z prędkością 2800 obr./min. z automatem i około 150 mniej z manualną skrzynią biegów. Jeździłem cały dzień z prędkością 80 mph w lecie i pojazd nigdy się nie skarżył. Teraz, gdy mam 37, spadłem do 2500 obr./min i zyskałem około 1 mpg, ale w górach walczy o wiele ciężej.

FYI: Najwyższe mpg, jakie kiedykolwiek uzyskałem, to 4,88 i 35, tuż poniżej 21 mpg. Ograniczenie prędkości 55 mph, prawie bez wiatru i to było tam, to był wiatr z tyłu. I o wiele łatwiej było jeździć manualem.
To niesamowite! Widziałem 21,8 mpg drugiego dnia po 3-godzinnej jeździe autostradą po mieszanych górach i płaskich drogach, z 3,73 i 33-calowymi ko2

#35 ·
Zawsze odpowiadam na to pytanie w ten sam sposób (jako ogólna zasada). Jak szybko czujesz się zmuszony do jazdy po autostradzie?

Jeśli jesteś jak jedna z tych osób, które jeżdżą 80 mil na godzinę na szybkim pasie z 37 i nie przeszkadza ci utrata DUŻEJ kontroli w terenie (i nigdy niczego nie holujesz), użyj niższej liczbowo przekładni, zwłaszcza jeśli masz automatyczną skrzynię biegów. Ja lubię jeździć 65-70 (i zwykle 65, kiedy holuję moją przyczepę kempingową). Z manualną skrzynią biegów (przełożenie nadbiegu 0,8) jestem bardzo zadowolony z przełożeń 4,88 i opon 34" (BFG 315). Oto mały zrzut ekranu z kalkulatora, który zbudowałem, gdy próbowałem zdecydować o rozmiarach opon i przełożeniach. Arbitralnie ustawiłem kod koloru w następujący sposób:

biały = niezalecane
Żółty = "Lubię jeździć szybko po autostradzie i nie zależy mi tak bardzo na wspinaczce po skałach ani holowaniu"
Zielony = Optymalna równowaga dla wielu osób
Niebieski = Lepsze holowanie i wspinaczka po skałach i gotowość do poświęcenia "szybkiej jazdy" na autostradzie. Lepsza sterowność po mieście.

(zauważ, że zakłada się tu górny bieg 1,00. Jeśli masz automat, podzielisz przez 0,83 dla nadbiegu, a jeśli masz manual, podzielisz przez 0,8)

#42 ·
Moral tej historii jest taki, że NIE MA ŻADNEJ gwarancji, co do tego, ile MPG ktokolwiek uzyska przy przełożeniu "XX" i rozmiarze opon "XX". Wybieranie jakiegokolwiek przełożenia z założeniem, że uzyska się lepsze MPG z jednym w porównaniu do drugiego, jest bezcelowe. Rzut monetą. Przeczytałem już setki takich wątków. Po prostu istnieje zbyt wiele czynników wpływających na przebieg. Jedna osoba uzyskuje 20, kolejna zgłasza 15 MPG. 2-drzwiowy, 4-drzwiowy, teren, ciężar twojej prawej stopy. Na chwilę pomyśl logicznie, a nie jak właściciel Jeepa. DLACZEGO MIAŁBYŚ WYDAWAĆ $$$$ na opony, felgi i zmianę przełożenia, aby martwić się, czy uzyskasz 15 czy 17 MPH? Jeśli twój budżet na paliwo każdego miesiąca jest tak napięty, to po co w ogóle brać 35s? Ani 4.56, ani 4.88 nie będą się zbytnio różnić od siebie. Wybierz jeden. NIE będziesz rozczarowany żadnym z nich, ponieważ gdy poprowadzisz Jeepa bez tych cholernych 3.21 lub 3.45 lub czegokolwiek innego, co masz... będziesz zachwycony różnicą.

#44 ·
Morał z tej historii jest taki, że NIE ma ŻADNEJ gwarancji, co ktokolwiek uzyska pod względem MPG z "XX" biegami i rozmiarem opon "XX". Wybieranie jakiegokolwiek przełożenia z założeniem, że uzyskasz lepsze MPG z jednym w porównaniu do drugiego, jest bezcelowe. Rzut monetą. Byłem już na setkach tych wątków. Po prostu istnieje zbyt wiele czynników, które wpływają na przebieg. Jedna osoba dostaje 20, kolejna osoba wtrąca 15 MPG. 2-drzwiowy, 4-drzwiowy, teren, ciężar twojej prawej stopy. Na chwilę pomyśl logicznie, a nie jak właściciel Jeepa. DLACZEGO MIAŁBYŚ WYDAWAĆ $$$$ na opony, felgi i zmianę przełożenia, aby martwić się, czy uzyskasz 15 czy 17 MPH? Jeśli twój budżet na paliwo każdego miesiąca jest tak napięty, to po co w ogóle brać 35? Ani 4.56, ani 4.88 nie będą się zbytnio różnić od siebie. Wybierz jeden. NIE będziesz rozczarowany żadnym z nich, ponieważ gdy poprowadzisz Jeepa bez tych cholernych 3.21 lub 3.45 lub cokolwiek masz... będziesz podekscytowany różnicą.
DOKŁADNIE!

#46 ·
Przełożenia 4:88 i opony 35 są dla mnie idealne. Silnik 3.6 auto. Obracam się z prędkością około 3000 obr./min przy 70 milach na godzinę. Średnio osiągam około 15 mpg. Jeżdżę 18 mil w każdą stronę do pracy przez przełęcz o wysokości 1000 stóp. 28 do 30 psi.

Nigdy tak naprawdę nie obliczałem swojego przebiegu. Po prostu od czasu do czasu patrzę na komputer. Kiedy podjąłem decyzję o założeniu większych opon, byłem gotów zaakceptować negatywne konsekwencje. Poza tym i tak większość czasu dojeżdżam do pracy motocyklem.

#47 ·
Zapomniałem was zaktualizować, ale jakiś czas temu pojechałem na 4.88s. Jeżdżę teraz na 33s. Na razie jest w porządku, czekam na 35s, które wrócą do magazynu.

#48 ·
Zapomniałem was zaktualizować, ale jakiś czas temu pojechałem na 4.88s. Właściwie jeżdżę teraz na 33s. Na razie jest w porządku, czekam na kilka 35s, które wrócą do magazynu
Ile kosztowała robocizna za ulepszenie? Wiem, że mogę dostać koła zębate za mniej niż tysiąc, ale nie jestem pewien, jaka byłaby dobra cena za robociznę. A może zrobiłeś to sam?

#53 ·
Kiedy przerabiałem mój automatyczny JKR z 2013 roku, wybrałem przełożenie 4:56 dla opon 35 cali. Działało bardzo dobrze. Obecnie jeżdżę na oponach 37 cali. Nadal działa dobrze. Nigdy nie miałem żadnych problemów w Moab ani w Kolorado! Nic nie holuję i nie martwię się o zużycie paliwa! Jak tylko znajdę przyzwoitą oponę, wrócę do opon 35 cali. Nie ma potrzeby żadnych modyfikacji hamulców innych niż klocki hamulcowe EBC greenstuff!

#54 ·
Prawdopodobnie jestem w mniejszości, ale jestem zadowolony z mojego przełożenia 3,73, z oponami 37 i 4:1. W moim 2010.

Średnio osiągam około 18, o ile nie przekraczam 70 mil na godzinę.

Jest to mierzone na podstawie faktycznie przebytej odległości, a nie wskazanej. Licznik przebiegu jest zaniżony o około 450 stóp na milę. A wskaźnik pokazuje 13,8-12,1 l/.
Ale jest to potwierdzone przez rzeczywiste zużycie i rzeczywistą odległość.

Myślę, że niektórzy zapominają o uwzględnieniu różnicy w rozmiarze opon, na przykład przejście z opon 33,5 cala na 37 cali to około 10% różnicy, więc jeśli wskaźnik pokazuje 17MPG, to w rzeczywistości 18,7MPG.
Lub na przykład 13,5 l/, to w rzeczywistości około 12,15 l/.

#55 ·
Prawdopodobnie jestem w mniejszości, ale jestem zadowolony z mojego przełożenia 3,73 z oponami 37 i 4:1. W moim 2010.

Średnio osiągam około 18, o ile utrzymuję prędkość poniżej 70 mil na godzinę.

Jest to mierzone na podstawie faktycznie przebytej odległości, a nie wskazanej. Przebieg jest błędny o około 450 stóp na milę. A wskaźnik pokazuje 13,8-12,1 l/.
Ale jest to potwierdzone przez rzeczywiste zużycie i rzeczywistą odległość.

Myślę, że niektórzy ludzie zapominają o uwzględnieniu różnicy w rozmiarze opon, na przykład przejście z opon 33,5 cala na 37 to około 10% różnicy, więc jeśli wskaźnik pokazuje 17MPG, to w rzeczywistości 18,7MPG
Lub na przykład 13,5 l/, to w rzeczywistości około 12,15 l/.
Jeśli używasz adaptera OBDII i Jscan lub Flashcal, możesz zaktualizować komputer o nowy, RZECZYWISTY rozmiar opon, a komputer nie tylko dostosuje prędkościomierz, ale także automatycznie dostosuje przebieg. Za każdym razem, gdy zakładałem nowe opony, musiałem dostosować się do rzeczywistego zmierzonego rozmiaru, aby mieć dokładne odczyty prędkościomierza, żeby nie dostać mandatu za przekroczenie prędkości. Musisz również dostosować się do nowych biegów podczas ich zmiany.

#62 ·
Wiem tylko, że jeżdżę z przełożeniem 3,73 w moim Rubiconie z 2016 roku (specjalnie zamówionym przez pierwotnego właściciela z jakiegoś powodu) na oponach 35 cali i chociaż ogólnie jestem zadowolony z osiągów, utrzymanie prędkości 80 mil na godzinę, gdy taka jest dozwolona prędkość, jest prawie niemożliwe. Nie bez poczucia, że silnik i tak zaraz eksploduje. Chcę również móc niezawodnie holować przyczepę kempingową tym samochodem i obawiam się, że przejdę na niewłaściwe przełożenia, ponieważ myślę o 4,11, ale rozważam również przejście na 37 cali w przyszłości.

#70 ·
Nie chcę zawłaszczać wątku, ale po przeczytaniu wszystkich 4 stron, chcę zadać swoje pytanie w tym wątku, aby nie tworzyć kolejnego wątku o przełożeniach, ponieważ jest ich tak wiele....

2014 JKUR 6-biegowa manualna, obecnie na 35x12.5r17 i przełożeniu 4:10
3.5 Metalcloak lift
planuję przejść na 37x12.50r17
Koła Mammoth D window 17x9

Rozważałem 4:88 na podstawie recenzji z kanału Jason Auto Edits na youtube. Ma 2013, jak sądzę, jak mój, 6-biegową manualną i przeszedł na 4:88. Nie jestem pewien, co ma teraz, ponieważ nie ma już standardowych osi. Jakie są wasze przemyślenia? 4:88 lub 5:13?

Ponownie, planuję przejść na 37s, w ogóle niczego nie holuję w moim jeepie. Mieszkam w południowej Kalifornii, a większość szlaków, które pokonuję, ma charakter overland/łagodny, w ogóle nie jeżdżę po skałach. Jestem elastyczny na niektórych technicznych szlakach, ale nie jeżdżę po skałach ani nie uderzam jeepem o skały. Jeżdżę głównie po mieście i mieszanką autostrady, ale zdecydowanie więcej po mieście niż po autostradzie, ponieważ moja praca jest blisko mojego domu. Mam stalowe zderzaki, wyciągarkę, brak bagażnika ani innych ciężkich rzeczy, które wożę.

Nie mam jeszcze żadnych modyfikacji wspierających 37s. Rozważałem C gussets, nowe przeguby kulowe od Dynatrac i to na razie wszystko. Może ulepszyć moje klocki hamulcowe do tych greenstuff.

Państwa profesjonalny wkład z PAŃSTWA WŁASNYCH DOŚWIADCZEŃ jest bardzo cenny.

#71 ·
Mam JK 10A z 2013 roku z 6-biegową manualną skrzynią biegów, oponami 35x10.50R17 i przełożeniem 4.88. Nie jestem super ciężki, stalowe zderzaki, wyciągarka, aluminiowe osłony i trochę narzędzi, niewiele więcej. Myślę, że jest idealny do wszystkich scenariuszy. Jest wspaniały na autostradzie, ale tak naprawdę nie docieram do dużych wysokości, więc nie mogę w pełni wypowiedzieć się na temat osiągów w górach. Świetnie się wspina i używam tylko 1. biegu do najbardziej technicznego pokonywania skał. Czasami mogę ruszyć z 2. biegu.

Myślę, że z 37-calowymi oponami i 4-drzwiowym modelem będziesz najszczęśliwszy z przełożeniem 5:13, nie wspominając o tym, że Kalifornia ma prawdziwe góry. Nie sądzę, żebyś tego żałował i nie pamiętam, żeby ktoś powiedział, że żałuje, że nie wybrał tak niskiego przełożenia.

#72 ·
@aaaslayer byłem tam, zrobiłem to, tylko mój jest 2-drzwiowy i prawdopodobnie cięższy niż twój samochód. Kiedy wciąż jeździłem na 35", zmieniłem przełożenia na 4.88 i było idealnie, nie planowałem przejść na 37". Lata później przeszedłem na 37". 37" są funkcjonalne z przełożeniami 4.88, lepsze niż 35" i 4.10, ale nie tak dobre jak 5.13.

Otrzymuję nieco lepsze mpg z 37", ale częściej zmieniam biegi. Kiedyś mogłem wjechać na przełęcz Cajon, mieszkam w Hesperii, na 6. biegu na 35" we wszystkie dni poza najgorętszymi. Z 37" jestem na 5. biegu prawie całą drogę od połączenia 15/215 do szczytu.

Gdybym miał pojęcie, że będę na 37" przez te wszystkie lata, wybrałbym 5.13. Zmieniłem przełożenia tylko ze względu na osiągi na drodze. I było kilka razy, nawet z 4.88 i 35", kiedy 5.13 byłyby lepszym wyborem, jak spędzenie tygodnia powyżej 6000 stóp. Jeśli kiedykolwiek ulepszę moje osie do d60, 5.13 będą moim wyborem przełożeń.

Zawsze możemy zorganizować demonstrację, nie mieszkamy tak daleko od siebie.

• Like
Reactions: aaaslayer
#73 ·
@aaaslayer byłem tam, robiłem to, tylko mój jest 2-drzwiowy i prawdopodobnie cięższy niż twój samochód. Kiedy wciąż jeździłem na 35", zmieniłem przełożenia na 4,88 i było idealnie, nie planowałem przejścia na 37". Lata później przeszedłem na 37". 37" są funkcjonalne z przełożeniami 4,88, lepsze niż 35" i 4,10, ale nie tak dobre jak 5,13".

Otrzymuję nieco lepsze mpg z 37", ale również częściej zmieniam biegi. Kiedyś mogłem pokonywać przełęcz Cajon, mieszkam w Hesperii, na 6. biegu na 35" we wszystkie dni, z wyjątkiem najgorętszych. Z 37" jestem na 5. biegu prawie przez całą drogę od połączenia 15/215 do szczytu.

Jeżeli miałbym jakiekolwiek pojęcie, że będę na 37" przez te wszystkie lata, wybrałbym 5,13". Zmieniłem przełożenia tylko ze względu na osiągi na drodze. I było kilka razy, nawet z 4,88 i 35", kiedy 5,13" byłyby lepszym wyborem, jak spędzenie tygodnia powyżej 6000 stóp.
Jeśli kiedykolwiek ulepszę swoje osie do d60, 5,13" będą moim wyborem przełożeń.

Zawsze możemy zorganizować pokaz, nie mieszkamy tak daleko od siebie.
Czy byłeś w stanie holować z przełożeniami 4,88 na 35" w sposób odpowiedni i bez problemów?