Jeep Wrangler Forum banner

Ulubiona bateria zastępcza

15K views 17 replies 13 participants last post by  byrden  
#1 ·
Może to tylko mój telefon, ale właśnie zrobiłem wyszukiwanie i ku mojemu zaskoczeniu nie znalazłem tego tematu...

Mój '17 z przebiegiem 25 tys. km ma słabą baterię. Myślę, że kilka razy dopuściłem do zbyt niskiego stanu na postoju i teraz po prostu nie trzyma dobrego naładowania.

Kiedyś byłem wielkim fanem Optima, ale moje ostatnie kilka na mojej łodzi było rozczarowujących.

Co ludzie lubią jako zamiennik akumulatora OEM?

#2 ·
OK, nieważne. Wskoczyłem na laptopa i znalazłem ten wątek:
Ten nowy format forum nie jest tak łatwy w użyciu, zwłaszcza na telefonie!

#6 ·
Jeśli ma mniej niż 3 lata, obejmuje go gwarancja fabryczna. Można również kupić nowy akumulator fabryczny, jeśli tak jest. Jeśli nie, muszę powiedzieć, że Battery Plus X2 power premium agm to świetny akumulator wyprodukowany przez firmę Northstar, która jest wysoko ocenianym producentem akumulatorów. Miłą rzeczą w Battery plus jest to, że są w prawie każdym mieście i wymieniają bez pytania w okresie gwarancyjnym, bez proporcjonalnego rozliczenia. Problem, jaki miałem z Odyssey, polega na tym, że nie są one łatwo dostępne, o czym przekonałem się, gdy chciałem wymienić akumulator. Mieszkam w mieście liczącym 100 000 mieszkańców i nikt tak naprawdę nie miał go w ofercie, a wszyscy mówili, że zamówienie zajmie tydzień. Sklep Battery plus miał na stanie kilka akumulatorów X2 power.

owns 2024 jeep wrangler rubicon
  • Like
Reactions: sbsyncro
#8 ·
Rozumiem, że nie jest to dostępne wszędzie. Ale ja po prostu dzwonię lub zamawiam online i jest u mnie w domu następnego dnia.
To dobrze, jeśli zawsze jesteś w domu, a nie w podróży przez cały kraj :).

owns 2024 jeep wrangler rubicon
#9 · (Edited)
Po przeprowadzeniu badań zastąpiłem swój akumulator standardowym (nie-AGM). Mój fabryczny akumulator wytrzymał ponad 5 lat bez żadnych problemów, więc nie ma potrzeby rzekomej 'modernizacji'. Ponadto nie udało mi się znaleźć żadnych definitywnych informacji na temat możliwości adaptacji systemu ładowania JK do potrzeb ładowania akumulatora AGM.

#10 ·
@The pytanie o kompatybilność, używam jednego od roku bez problemów.

• Like
Reactions: 5th4x
#12 ·
Od lat mam akumulatory AGM w mojej łodzi, 3 z nich. Nie ma wątpliwości, że chciałem AGM w Jeepie po zobaczeniu, jak działają i sprawdzają się na łodzi. Po wszystkich badaniach i różnych opiniach, które mogłem znieść, zdecydowałem się na Duralast AGM z AutoZone. Jeśli martwisz się o gwarancję podczas podróży Jeepem po kraju, sklepy AutoZone są wszędzie. Jeśli jednak będę daleko od domu z uszkodzonym akumulatorem, gwarancja będzie najmniejszym z moich zmartwień.

#13 ·
Mój pierwszy akumulator pomocniczy padł po 5 latach. Niestety musiałem wymienić oba akumulatory, ponieważ Sears nie sprzedaje już akumulatorów marki Odyssey, używałem tam 34/78.

#14 ·
Odyssey i ja używamy 2 z nich. Mój akumulator pomocniczy dostaje w kość. Od dłuższego czasu mam upływ prądu, jestem zbyt leniwy, żeby go znaleźć, a Jeep teraz czasami stoi tygodniami. Wiele razy wychodzę i stwierdzam, że bateria ma około 10 woltów dzięki mojemu monitorowi G-Screen, akumulator rozruchowy 12,7. Albo wyjechać na drogę na kilka godzin, albo podłączyć do ładowarki i zaraz wraca do normy.

Mój pierwszy akumulator pomocniczy padł po 5 latach. Niestety musiałem wymienić oba akumulatory, ponieważ Sears nie sprzedawał już akumulatora marki Odyssey, używałem tam 34/78.
Ja również mam dwa akumulatory odyssey w mojej konfiguracji genesis. Akumulator rozruchowy jest w porządku. Akumulator pomocniczy padł po kilku latach. Albo miałem upływ prądu, albo po prostu za długo włączałem lodówkę ARB. Z tego, co czytałem, akumulatory AGM są bardziej wrażliwe niż tradycyjne akumulatory z mokrymi płytami ołowianymi na nadmierne rozładowanie. Może tak być. Na szczęście dostałem nowy z Amazon w ramach gwarancji. Lekcja: wyłączaj ARB po każdym uruchomieniu i trzymaj Jeepa (który nie jest moim codziennym kierowcą) na ładowarce podtrzymującej.

#16 ·
#18 ·
Czasami bateria to tylko bateria. Zdarzyło mi się kupić baterię lub dwie w Wal-mart i wszystko było w porządku. Z tego, co ustaliłem, większość baterii na rynku jest produkowana przez jedną lub dwie firmy, tylko naklejka jest inna. Nawet drogie baterie zawodzą, więc po prostu wybieram taką, która ma przyzwoitą gwarancję i wsparcie krajowe na wypadek awarii w podróży.