Jeep Wrangler Forum banner

Jak rozwiązać problem trzepotania bocznych szyb w miękkim dachu przy prędkości autostradowej?

60K views 64 replies 51 participants last post by  OnePieceJeeper  
#1 ·
Mój to sahara2dr 2013 z miękkim dachem premium, ale boczne szyby trzepoczą się szalenie przy prędkości na autostradzie:banghead: Wczoraj założyłem twardy dach, ale miękki dach to moja miłość, szybciej jeździ bez dachu, miękki dach byłby dla mnie idealny, gdyby się nie trzepotał... Czy ktoś rozwiązał problem trzepotania? Może użyć taśmy do przyklejenia bocznej szyby?

#2 ·
A) Sunrider top z wszystkimi plastikowymi oknami zdjętymi - klapa przy prędkościach autostradowych, ponieważ dołączone klapy tylne działają jak mini spadochron, ale minimalny opór powietrza w przeciwieństwie do zamocowanej tylnej szyby.

B) Sunrider top z zamocowanymi szybami bocznymi - nie powinien powodować trzepotania.

C) Sunrider z zamocowaną tylną szybą - SPADOCHRON

Bez dachu - powinno rozwiązać A i C.

#3 ·
A) dach sunrider z wszystkimi plastikowymi oknami zdjętymi - klapa przy prędkościach autostradowych, ponieważ dołączone klapy tylne działają jak mini spadochron, ale minimalny opór powietrza w przeciwieństwie do zamontowanej tylnej szyby.

B) dach sunrider z zamontowanymi szybami bocznymi - nie powinien powodować trzepotania.

C) sunrider z zamontowaną tylną szybą - SPADOCHRON

górny bez dachu - powinien rozwiązać A i C.
:rofl:

Nie wiem, czy istnieje sposób na "zatrzymanie" trzepotania miękkiego dachu. Zawsze możesz kupić twardy dach...

#4 ·
Założyłem izolację rur (to czarne coś) wokół prętów, które znajdują się przed bocznymi oknami.

Możesz ją umieścić tak, aby góra nadal opadała bez problemu i większość, jeśli nie wszystkie, trzepotanie zniknęło.

#7 ·
Sounds like you did not tuck your windows into the door surrounds correctly. They should not flap.
^to. Boczne okno w miękkim dachu nie powinno trzepotać. Może wybrzuszać się przy prędkościach autostradowych, ale nie trzepotać.

#10 · (Edited)
Dziwne... Miałem miękkie dachy w moich 2 ostatnich jeepach... nigdy nie zauważyłem trzepotania szyb. Sprawdź naklejkę na szybie... może dodali opcję Trzepotania z dachem premium.

#12 ·
Dla mnie miękki dach tuż nad moją głową czasami trzepocze na silnym wietrze lub przy przejeżdżających ciężarówkach. Rozwiązaniem jest napompowanie dachu przez uruchomienie dmuchawy........

Mam również zupełnie nowy dach i dlatego nie jest on jeszcze całkowicie w swoim ostatecznym kształcie, jeśli wiesz, co mam na myśli.

Nie wiem, czy o tym mówisz, czy nie.

Uwielbiam mój miękki dach.

#15 ·
Wiesz, jak pozbyć się niechcianych dźwięków? Podgłośnij radio! :)

#16 ·
Jak już wspomniano, nie umieściłeś prawidłowo krawędzi czołowej tylnej szyby w kształcie litery L w obudowie drzwi. Musiałem pójść do salonu i przyjrzeć się tylnej szybie, aby zobaczyć, jak powinny być montowane. Prawidłowo zamontowane nie trzepoczą przy prędkościach autostradowych.

#17 ·
Inną rzeczą, którą możesz zrobić, co z powodzeniem zrobiłem w późniejszych TJ z odpowietrznikiem tylnej klapy i JK, to zablokowanie odpowietrznika tylnej klapy podczas jazdy z miękkim dachem. Zazwyczaj używam taśmy gafferskiej, ponieważ schodzi bez pozostawiania śladów. Zdecydowanie potrzebujesz niezakłóconego odpowietrznika z twardym dachem... Ale kiedy zablokujesz go miękkim dachem, wydostaje się mniej powietrza, co pozwala wentylatorowi lepiej radzić sobie z ciśnieniem na dachu przy wyższych prędkościach. To dało więcej z TJ, ale pomogło też z moim JKU. I nie trzeba dodawać, że działa to tylko przy podniesionych oknach!

#18 ·
Zapomniałem wsunąć okna na dole, kiedy pierwszy raz je zakładałem i trzepotały. Jest listwa, w którą wsuwa się okno, gdzie uszczelki drzwi I na dole. Z moim miękkim dachem premium NIC się nie trzepocze i jestem zdumiony, jak cicho jest przy 70+.

#20 ·
Whats so premium about the premium top and what do i have
Wersja premium ma nową tkaninę, która bardziej przypomina materiał niż starsze wersje. Ma również bardziej dopasowany krój i podsufitkę wewnątrz, której standardowe wersje nie mają.

#26 ·
Dzisiaj sprężyna na górnym kablu po stronie pasażera odpadła. Spowodowało to, że okno nie pasowało szczelnie. To może być również problem z operacją. Musiałem tylko wcisnąć ją z powrotem.

#27 ·
Potrzebujemy zdjęć problematycznego okna, ludzie.

Jak już wspomniano co najmniej 4 razy. Jeśli boczna krawędź okna nie jest wrolowana w rowek w obudowie, po prostu nie pozostanie na swoim miejscu. Kiedy jest na miejscu i drzwi są zamknięte, absolutnie NIE MA MOŻLIWOŚCI, aby okno mogło się poluzować. AAMOF ktoś nie może nawet ukraść bocznych szyb, gdy drzwi są zamknięte, są tak ciasne.

Więc jeśli macie problemy. Jeśli możecie zdjąć boczne szyby bez otwierania drzwi, są źle założone!

#60 ·
Potrzebujemy zdjęć problematycznego okna, ludzie.

Jak już wspomniano co najmniej 4 razy. Jeśli przednia krawędź bocznej szyby nie jest wciśnięta w rowek w obudowie, po prostu nie pozostanie na swoim miejscu. Kiedy jest na miejscu i drzwi są zamknięte, ABSOLUTNIE NIE MA MOŻLIWOŚCI, aby okno mogło się poluzować. AAMOF nikt nie może nawet ukraść bocznych szyb, gdy drzwi są zamknięte, są tak ciasne.

Więc wy, którzy macie problemy, jeśli możecie zdjąć boczne szyby bez otwierania drzwi, są one źle zamontowane!
DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ! To najlepsze wyjaśnienie, jak zainstalować moje boczne szyby. Dzisiaj jechałem do pracy i szyba od strony kierowcy dosłownie uderzała o bok mojego jeepa. Do tego stopnia, że zatrzymałem się i wepchnąłem ją z powrotem. Po przeczytaniu tego bardzo prostego wyjaśnienia, zainstaluję moje boczne szyby poprawnie dziś wieczorem, kiedy wrócę do domu. Nie mogę uwierzyć, że nie mogłem tego rozgryźć i doprowadzało mnie to do szału. Właściwie rozważałem ponowne założenie mojego hardtopu, ponieważ było to tak irytujące. Ta strona jest niesamowita i cieszę się, że jestem członkiem. Jesteście niesamowici.
Uczyniliście mnie bardzo szczęśliwym Jeeperem!!! :jawdrop:

#28 ·
Uświadomiłem sobie niedawno, że popełniłem ten błąd, ale jeszcze nie zabrałem się za jego naprawę. W jakiej kolejności należy zamontować krawędź natarcia, dolną krawędź i zamek błyskawiczny/rzep?

#30 ·
Uświadomiłem sobie niedawno, że popełniłem ten błąd, ale jeszcze nie zabrałem się za jego naprawę. Jaka jest właściwa kolejność instalowania krawędzi natarcia, dolnej krawędzi i zamka błyskawicznego/rzepu?
Ja robię to tak:
- zacznij zamek błyskawiczny kilka cali
- dolny uchwyt
- część uchwytu drzwi
- reszta zamka błyskawicznego
- rzep
Nigdy mi się to nie trzepotało i mam już 5 lat.

#29 ·
Jeśli wszystkie okna są podniesione, włączam wentylację na maksimum. Dodatnie ciśnienie wypycha okna i sprawia, że ​​są ciche. Oczywiście działa to tylko wtedy, gdy wszystkie okna są zamknięte.

#33 ·
Wczoraj założyłem swój miękki dach i od razu zauważyłem, że coś jest nie tak z tylnymi szybami. Dobrze, że jest ta strona. Zdjąłem swój dzisiaj i zresetowałem je. Dach nie jest tak dopasowany jak dół, ale teraz jest o wiele lepiej.

#40 ·
Mój to sahara2dr 2013 z miękkim dachem premium, ale boczne okno trzepocze szaleńczo przy prędkości na autostradzie:banghead:
Założyłem wczoraj twardy dach, ale miękki dach to moja miłość, szybciej jeździ bez dachu, miękki dach byłby dla mnie idealny, gdyby nie trzepotał...
Czy ktoś rozwiązał problem trzepotania? Może użyć taśmy do przyklejenia bocznej szyby?
Ja mam DOKŁADNIE TAKĄ SAMĄ KONFIGURACJĘ JAK TY, aż do srebrnych zderzaków (Sahara) włącznie. Założyłem mój dach Premium w zeszły weekend i NIE miałem trzepotania.. regularnie osiągam prędkość do 70 mph..
Sprawdź swoją instalację...coś jest nie tak.