Cześć wszystkim, mam Jeepa Wranglera Rubicon z 2007 roku z silnikiem 3.8 i automatyczną skrzynią biegów, przebieg 173 tys. mil. Naprawdę nie miałem żadnych problemów i śmiało mogę powiedzieć, że między mną a Jeepami moich kumpli to niezawodny układ napędowy, jeśli używasz oleju 10w30-10w40 i często zmieniasz płyny, tak jak ja. Chciałbym jako fajny projekt zrobić swap Hemi, ponieważ 3.8 to słabszy silnik, a ja jeżdżę na 35-calowych oponach i szczerze mówiąc, chcę tego pomruku V8. Przyglądałem się opcjom i zastanawiałem się, czego dokładnie będzie to wymagało. Powiedzmy, że dostanę dawcę, takiego jak Grand Cherokee z lat 2005-08 z silnikiem Hemi i 545 rfe. Czego jeszcze będę mógł użyć, na przykład okablowania, komputera, dolotu, chłodnicy, wydechu, czegokolwiek w tym rodzaju. Chciałbym zrobić minimum, ale chciałbym mieć działające wskaźniki i móc wyprodukować niektóre własne części, a także mieć spawarkę. Zakładam, że minimum to wiązka przewodów, komputer, mocowania silnika, mocowania skrzyni biegów, przeprojektowanie dolotu i wydechu. Wiem, że jest tego więcej, ale próbuję zobaczyć, jaki byłby mój całkowity koszt. Jeśli ktoś ma kompletną listę, byłbym wdzięczny za jej udostępnienie. Widziałem, że niektórym osobom udało się wykorzystać wiele części, zwłaszcza od dawców Jeepa. Chciałbym po prostu usłyszeć od kogoś, kto to zrobił samodzielnie lub po prostu wie, jak się do tego zabrać i jak przebiega proces. Mam trochę czasu, ponieważ w tej chwili mam inny samochód do codziennej jazdy. Dziękuję za wszelkie spostrzeżenia i informacje na ten temat.