Sprawdziłem ustawienie kół w moim standardowym Rubiconie z 2015 roku i chciałbym uzyskać kilka informacji na temat interpretacji wyników i najlepszego sposobu rozwiązania problemu. Warsztat oponiarski, który to sprawdził na swoim stanowisku do ustawiania kół, nie chciał dokonywać żadnych regulacji i powiedział mi, że powinienem najpierw zabrać go do wykwalifikowanego mechanika w celu inspekcji, ponieważ nie był pewien, czy jakieś zużyte/wygięte części powodują problem. Ostatnim razem, gdy wymieniałem opony, sprawdziłem przód i nie wyczułem niczego luźnego ani w inny sposób zużytego, i kierownica wydaje mi się dość sztywna podczas jazdy, chociaż może trochę nerwowa.
Co spowodowałoby, że prawe tylne koło byłoby nadmiernie zbieżne, ale nadal miało pochylenie w specyfikacji? Posiadam tego jeepa od nowości i nigdy nie brał udziału w poważnym wypadku ani nie został bezpośrednio uderzony w oś, o ile mi wiadomo. Sprawdziłem bicie i luz osiowy za pomocą czujnika zegarowego na kołnierzach tylnej osi, gdy ostatnio serwisowałem tylne hamulce i stwierdziłem bicie 0,004 na kołnierzu tylnej osi po lewej stronie i 0,007 na kołnierzu tylnej osi po prawej stronie.
Co spowodowałoby, że prawe tylne koło byłoby nadmiernie zbieżne, ale nadal miało pochylenie w specyfikacji? Posiadam tego jeepa od nowości i nigdy nie brał udziału w poważnym wypadku ani nie został bezpośrednio uderzony w oś, o ile mi wiadomo. Sprawdziłem bicie i luz osiowy za pomocą czujnika zegarowego na kołnierzach tylnej osi, gdy ostatnio serwisowałem tylne hamulce i stwierdziłem bicie 0,004 na kołnierzu tylnej osi po lewej stronie i 0,007 na kołnierzu tylnej osi po prawej stronie.